Recensioner av Tillsammans är vi två

Här kan du läsa recensioner av ”Tillsammans är vi två”. Som författare är det verkligen en ynnest att få ta del av läsares tankar, både att få höra vad som berör och vad som väcker tankar. Några exempel på kortare kommentarer som jag fått är:

”Din bok är ruggig, alltför verklig och helt fantastisk!”

”Tung, vacker, rå, insiktsfull är några ord som kommer till mig.”

”Jag kunde inte sluta läsa.”

Vill du dela med dig av vad du tycker om boken? Kontakta mig så lägger jag gärna upp din text här.

Systrarna Boktokiga  Betyg 5 av 5

”En gripande bok som kommer stanna kvar länge hos mig. Berättelserna skildrar hinder och olikheter som uppstår i livet, hos människor. Trodde jag skulle ha svårt för att det var många olika karaktärer men författaren skrev och blandade allting på ett skickligt sätt så det var lätt att hänga med. Bra gestaltade. Mycket bra miljöbeskrivningar, detaljrika. Älskar omslaget, passar boken mycket bra. Lagom långa kapitel med ett enkelt språk, känns även välplanerad och välskriven. En bok jag rekommenderar och som jag lätt läser om. Boken får en stark femma utav mig.”

Systrarnas Instagram: Systrarnaboktokiga

Bokfantast Lena

”Såååå imponerande träffsäkert och precist lagom detaljerat beskrivet. Jag var där, på gott och ont. Det kändes fruktansvärt i vissa miljöer och jag la undan boken emellanåt.

Jag har mött en del Ante i mitt arbetsliv och flertalet John, Inez och Saga. Missbruk, beroende, medberoende och all skit som ingår i den världen. Den svåra kampen att välja bort beroendet och dessa återkommande återfall. Att som medberoende göra för mycket osv.

Däremot är det få Gunnel jag mött och jag bara älskar den plats hon fick ta i denna berättelse.

En fantastiskt berörande sorglig historia som även har så mycket fin kärlek och värme.

En eloge vill jag ge till kämpande socialsekreterare som bara vill utreda och besluta så rättssäkert som möjligt. Jag testade på yrket under ett år men det var inget för mig.

Stort varmt tack @isunden att du valt att skriva denna berättelse. Jag vill veta hur det går, jag vill läsa mer!!!”

Besök Lenas Instagram: Bokfantast Lena

Gula Bokhyllan betyg 5 av 5

”Till den här boken säger jag– ‘you had me at hello’, bara några sidor in i boken var jag som fast. Ovissheten i början får en att inte vilja lägga ifrån sig boken, man vill läsa mer och få reda på handlingen. Varför Ante valt vägen till drogerna, varför John inte bara kunde leva ett normalt tonårsliv, och den nyfikna grannen Gunnel, väljer hon att hjälpa pojken i snöhögen.. ? Man får lära känna 5 olika personer, 5 olika liv som blir mer och mer sammanflätade med varandra under bokens gång. Det var väldigt lätt att komma nära dessa karaktärer och jag hoppades hela tiden att allt skulle lösas och bli bra.

Vissa partier i boken gör ont i mig att läsa, men det är också de partier som har format boken till att bli så förbaskat bra! Jag läste denna bok med ett sånt känslokaos, verkligen värme blandat med sorg. Detta är en stark berättelse som berör mig väldigt mycket och som troligtvis också kommer att stanna kvar hos mig ett bra tag.”

Gula bokhyllan på Instagram:  Gula bokhyllan 

Anna Bokmal betyg 3,5 av 5

”En samtidsroman som fångar problematiken för och kring en missbrukande person, ur flera perspektiv: missbrukarens eget, flera anhörigas och även till viss del från socionomhåll. Mörk, bitvis obehaglig och sorglig men kärleken är trots allt det mest centrala och drivande i berättelsen. Karaktärernas liv vävs samman på ett bra sätt och språket är lättläst.

Jag hade gärna fördjupat mig i några av karaktärerna, särskilt Maria som jag inte fick någon känsla för. Ante och John är de två som jag upplever som mest genuina. Det är komplext och komplicerat att fånga så många personer runt omkring en missbrukare, så jag förstår att det är svårt att ta ett så stort grepp som författarinnan gör här.

Ett tema i Tillsammans är vi två är medberoende, något jag tycker att författarinnan lyckas gestalta mycket bra och trovärdigt. De ständiga sveken Saga utsätts för, och mamma Inez drift att skydda sin dotter från den smärtsamma verkligheten drabbade. Känslosamt, med både kärlek och svärta. En fin bok med ett viktigt budskap: missbruk skadar inte bara den som själv missbrukar, utan även de anhöriga blir lidande.”

Anna på Instagram:  Anna Bokmal