Nyhetsbrevet

Tankar i februari

Nyhetsbrevet Tankar i Februari handlar om att välja sina minnen och att vi lever i turbulenta tider. Du får också möjlighet att ladda ner ett exemplar av freebien Skriv dig hel. 

Freebie, workshop och att skapa minnen

Jag försöker fånga mina tankar och summera ett februari som har gått oerhört fort. Ovanligt fort? Kan tänkas att det beror på att jag har tillbringat mycket tid i samma fåtölj, med datorn i knät och få nya intryck som följd.

Det är dock oerhört roligt att kunna erbjuda alla som vill att ta del av min freebie Skriv dig hel. Den är tänkt att ge en första inblick i vad läkande skrivande handlar om och bjuder på några övningar för att komma igång. Kanske hör du till dem som har hittat hit till nyhetsbrevet genom freebien, men om du ännu inte har laddat ner ditt ex kan du göra det här:

Vad berättar du i framtiden?

En fråga som alltid är aktuell i mina tankar handlar om drömmar och önskemål. Vad vill jag ägna min tid här på jorden åt? Det kan låta stort och pretentiöst, men det handlar snarare om vad jag vill ha för upplevelser i det lilla. En längtan efter att vara genuint förankrad i mig själv, i motsats till att fastna i virriga tankar och stress kring förväntningar från mig själv eller min omgivning. De sista åren har varit turbulenta på så många plan – privat men också generellt i samhället och världen – och det intresserar mig hur vår hjärna fungerar när minnen skapas. Vad kommer vi kollektivt ta med oss från den här tiden? Vad kommer jag berätta för eventuella barnbarn en dag?

Och vad kommer DU att berätta om i framtiden?

Att välja minnen, går det?

Att upplevelser och känslor påverkar oss vet vi, och att detta sedan lägger en grund för hur och vad vi minns saker. Särskilt tenderar svåra upplevelser att bita sig fast. Kanske för att de, till skillnad från mitt nötande på fåtöljen, sticker ut från vardagen med starkare intensitet än när vi känner oss glada och förnöjda?

I narrativ teori talas mycket om detta och att det ofta finns olika, parallella, berättelser om våra liv. Livet är sällan det ena eller andra, utan både och. Men det är lite svårt för oss att minnas det i efterhand ibland, vilket jag tror är djupt mänskligt men också värt att hålla i minnet.

Vad tänker du, tror du att vi kan påverka våra upplevelser och rentav våra minnen?

För dig som tycker att det är spännande med berättelser och storytelling kan jag varmt rekommendera Anders Hansens serie ”Anders möter”, och då särskilt intervjun med Yuval Noah Harari som är författare till succéboken Sapiens. Om du har en stund över så är det väldigt sevärt och finns HÄR.

Workshop: Yoga och skriv dig hel

För dig som bor i närheten av, eller som vill besöka, Linköping den 15 april har jag ett roligt tips då jag och yogaläraren Jennifer Kindstrand kommer att hålla i en workshop på Meja Hälsoteam. En hel eftermiddag med yoga och skrivande i (enligt mitt högst subjektiva tyckande) Linköpings mysigaste yogastudio!

Nu i dagarna är det också möjligt att börja boka mina coachningtjänster på Boka.se. Sök på mitt namn så hittar du mig. Det blir ett lyft för dig som kund, snabbare och smidigare än att mejla och försöka synka kalendrar!

Och du, berätta gärna om du provar någon av övningarna i freebien. Men sätt helst inte eld på något annat än din text! Utom lite gamla löv möjligen…

Vi hörs!
Ida