I år kommer december bli annorlunda…

Känner du dig ensam? Ge dig själv en tidig julklapp och delta i Skriv dig hel för ensamma.

Känner du dig ensam? Paradoxalt nog är du inte ensam om det. Ensamhetskänslor har väldigt lite att göra med hur ditt liv ser ut utifrån. Vi är olika. Någon är omgiven av människor dygnet runt, men känner sig ändå ensam. En annan träffar ett fåtal, eller kanske ingen, men är nöjd med det. Huruvida du känner dig ensam, och om det är ett bekymmer eller inte, vet bara du.

Att göra förändringar, och prova någonting nytt, kan dock kännas både osäkert och svårt. Kanske finns det vissa delar av dig som protesterar, vilket är helt rimligt.

En annan del av dig sträcker vänligt ut handen och säger: Det är dags nu. Dags att förändra mönster, lyfta blicken och våga bjuda in någonting nytt i livet.

Varmt välkommen att påbörja en vindlande resa in i dig själv, där du får chans att hitta din egen röst och förvandla känslor av ensamhet till närvaro och glädje!

Om du är redo att göra jobbet ska jag visa dig  vägen framåt!

I Skriv dig hel för ensamma kommer du, i en liten och trygg gemenskap, att få träffa andra som också upplever ensamhet i sin vardag. Gruppen består av max sex deltagare, vilket gör det lättare att lära känna varandra.

Genom olika skrivövningar och diskussioner i gruppen får du utforska temat ensamhet, vad ensamhet betyder för dig och hur du på ett lugnt och tryggt sätt kan börja skapa förändring i ditt liv.

Kursens upplägg

Vi ses online via Zoom fyra torsdagar i december (7/12, 14/12, 21/12 och 28/12) klockan 18:30-20:30.

Max sex deltagare, först till kvarn. Skriftlig anmälan via mejl till  info@idasunden.com. Skriv ditt namn och adress (behövs till fakturan). Du får då ett bekräftelsemejl samt faktura.

OBS! Sista dag för anmälan är 4/12.

Priset för kursen är 2195 kr.

Du bekräftar din plats genom att betala deltagaravgiften.

Praktisk information

För att kunna genomföra kursen behöver du dator med internetuppkoppling och en fungerande mikrofon.

Du väljer själv om du vill skriva din texter på dator eller för hand. Om du skriver för hand behöver du block och penna.

Ett återkommande moment i kursen är något som kallas flödesskrivning. Vad det är kommer vi prata om vid den första träffen. Det är bra om du skaffar dig en särskild skrivbok till detta.

Kursens teman

Skriv dig hel för ensamma lär dig mer om läkande skrivande som är ett sätt att utforska dina tankar och känslor genom olika skrivövningar. Temana för de olika träffarna kommer vara:

  1. Bli vän med ensamheten.
  2. Blicka inåt. Och utåt.
  3. Gemenskap med allt.
  4. Livet börjar och slutar med dig.

Efter den här kursen är målet att du ska trivas bättre i ditt eget sällskap, om du inte redan gör det. Att du som behöver det har fått en bättre och tryggare självbild, och oftare kan känna att du är bra som du är, både ensam och tillsammans med andra.

Du har också börjat hitta sammanhang med andra människor genom att börja öppna upp och våga dig ut. Du utforskar vad du tycker är roligt och ger energi.

Hör gärna av dig om du har frågor, du når mig enklast på info@idasunden.com.

Jag ser väldigt mycket fram emot att tillbringa torsdagskvällarna i december med dig.

Varmt välkommen med din anmälan!