Bort från ekorrhjulet

Under en kurs för många år sedan formulerade jag ett brev till mitt framtida jag. Uppdraget var att beskriva var man skulle befinna sig om tio år. Jag var 27 år gammal och studerade till socionom, och hade lämnat en kort men produktiv journalistkarriär bakom mig, i längtan efter något mer. Jag ville gå djupare. Min målsättning i brevet var tydlig: att skaffa erfarenhet som socionom, för att sedan starta eget företag och kombinera socialt arbete med skrivande. Jag tänkte det kunde vara lagom när jag var runt 40.

Jag har nu skaffat mig varierade erfarenheter som socionom och startat ett eget företag. Hunnit fylla 40 har jag också gjort (det kändes dock mer förutbestämt på nåt vis, haha). Skrivandet har hela tiden funnits med mig i olika former. Och då vägen hit många gånger har varit krokig, ibland svår, är det med viss förundran jag konstaterar att jag ändå har följt min plan. Jag är varken den första eller sista som inser det – men att sätta upp delmål och mål är verkligen klokt och verksamt.

Mitt övergripande mål är detsamma som för drygt tio år sedan: jag vill använda mina kunskaper för att hjälpa andra att må bra. Att hitta sina röster, sin väg att gå. Det kan vara genom skrivcoachning enligt Write Your Self, genom samtal eller att bjuda på en läsupplevelse genom mina böcker eller artiklar, eller genom att befria någon från en rapport eller annan text som känns betungande.

Jag vill också ha roligt och skapa en bra tillvaro för mig själv under tiden. Allt för att skapa hållbarhet på många plan. Jag hoppas på många fina samarbeten, nya idéer och möjligheter tillsammans med andra.

Har ni frågor, funderingar eller idéer om samarbete är ni varmt välkomna att höra av er!

6 reaktioner till “Bort från ekorrhjulet

  1. Heja dig! Så kul att du förverkligat dina drömmar och mål och nu gör det du gillar bäst. Stort lycka till med ditt nya företag och jag hoppas många hittar till dig så du får visa vilken duktig ”skrivare” du är. Stor kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s